I, Videogame (I, Robot?)

Se dokumentären "I, Videogame"  =D

Fortsättning på transvetitinlägget

Det är fortfarande mer rebelliskt och uppseendeväckande att se en man i klänning än att se en kvinna i byxor. Kvinnor har burit mnsplagg i flera århundranden nu. Det är ingen som anser det vara syndigt eller oanständigt eller avvikande.. Men att se en man i klänning får tydligen folk att höja på ögonbrynen och rysa till rejält.
Det handlar om en social konstruktion där vi lär oss som små att pojkar har byxor, punkt slut. De kan aldrig ha något annat än byxor på sig. Vilket är fel. Killar ska kunna ha vilka kläder de än vill oavsett könsmarkeringar på kläderna.
Det bästa vore om könsmarkeringarna på kläder försvann helt. Om kvinnor tillåts till att ha byxor och skjorta så ska män kunna klä sig i kjol/klänning och blus!

För ett fritt samhälle! :)


(Läs för övrigt mina diskurser på helgon. Eller så väntar ni tills jag lägger upp de här i bloggen :P)

Killar mer benägna åt transvetismhållet?

Har hört att män ska vara transor i större utsträckning är kvinnor som klär sig som män. Är det sant, i så fall varför? Om det är helt tvärsom, varför är klär sig då kvinnor i större utsträckning som män? Är de liknande tendenser på nätet, att fler män spelar som kvinnliga karaktärer eller tvärsom?

 

Kan det inte handla en del om att män inte får ha ?typiska kvinnokläder? som kjol och klänning medan det är lugnt för kvinnor att ha byxor (nu för tiden)?
Om män däremot skulle erövra kvinnornas kläder och dylikt skulle det inte direkt finnas några transvestiter utan alla skulle bara vara människor som fick se ut hur de ville.

 

jag tycker jag ser kortklipta tjejer i killkläder över allt men ytterst sällan en kille i tjejkläder med bröst .. men i det totala världen över tror jag det är ganska så likartat i utsträckningen

 

Som de andra säger, för det första syns tjejer i killkläder inte lika mycket, för det andra är det mycket mer accepterat och tillåtet för tjejer att bevaka sin manliga sida än för killar att bejaka sin kvinnliga sida.


Ojämn fördelning

Mm, Ulla, Britta och Ida är liksom dömda på förhand, som namn som man kan rimma fula ord på, känns det som. Lustigt att det finns fler kvinnliga namn som rimmar på slagord för det kvinnliga könet än det finns manliga... Hur många namn finns det som rimmar på kuk, snopp och penis, menar jag? :S

Oj vilken underbar tur

TORSDAGAR
i P3: 23.07-00.00
Hela programmet i webbkanalen P3 Rockster: 23.07-01.00

         
                                                                                                                                                                                                                                       
Grattis, Christian! Du har vunnit två festivalbiljetter.

P3 Rock säger GRATTIS till Christian Johnsson i Huddinge, som visste svaret på förra veckans tävling. Rätt svar: Lamb Of God.
Välförtjänt vinst: två stycken biljetter till Hultsfreds-festivalen.
Biljetterna är på väg med post, Christian!

      
   
 
                             
17 maj

Timme 1:
Litmus från London beskriver sig som ?a heavy rock band with spacey sounds?. Hawkwind är en given referens.

Timme 2:
Solid Ground - svenska hårdrockspionjärer, som glömdes bort när det begav sig för 30 år sedan, men som fått upprättelse i efterhand.
Deras enda Lp från 1976 - Made In Rock - har blivit ett eftertraktat byte bland internationella samlare. Originalet är idag värt en förmögenhet.
Nu finns den på CD och Solid Grounds nyvunna status har fått bandet att starta på nytt.

Om några veckor uppträder man på Sweden Rock Festival i Blekinge.
P3 Rock försöker reda ut det hela tillsammans med gitarristen Björn Uhr.

Vi pratar även med Rattlesnake Remedy från Birmingham. Debutskivan från i höstas för tankarna till klassisk rock som Rolling ?Stones, Aerosmith och Guns N? Roses.


Det som inte boken har

?Filmen ger oss inte en människas tankar såsom romanen utan istället en människas uppförande, dess speciella sätt att förhålla sig till världen , sättet att hantera det som händer och sina relationer. Detta görs synligt i filmen genom gester, blickar och uttryck som också samtidigt bidrar till att definiera de människor vi känner?citat av Merleau-Ponty i Paisley Livingstone ur Post-Theory Bordwell & Carrol 1996.


Såpoperors katharsis

Rönnberg anser att såpoperor kan göra det lättare för barn hantera svåra frågor och situationer i livet. Såpoperor ger mer realistiska framställningar av livet än exempelvis barnprogram och ungdomstidningar som alltid har lyckliga slut. I såpoperor lär sig barnen att det ofta blir problem, att livet har avigsidor och motgångar, och de lär sig då att hantera besvikelser och gör istället det bästa av situationen (Rönnberg, 1997).


Ja eller hur! :P

Hårdrocken är inte bäst

Kan folk sluta leva i chimären att hårdrock skulle vara tidlös och mer kvalitativ än annan musik.

Och det här att hårdrocken ska ha en flest subgenrer som ingen annan musikgenre har - man brukar jämföra med hiphopen, men den som säger så kan inte ha lyssnat på mycket hiphop/rap i sina dar -  det är så patetistiskt!

Eller att hårdrocksfan skulle vara mer trogna det är så... 

Går och lyssnar på Slagsmålsklubben och skiter i sånt =)


Skivor

W.A.S.P. ? Dominator (Ja, om det är någon som är flitig med att släppa skivor så är det Blackie Lawless. Han är den enda originalmedlemmen kvar från den ursprungliga uppsättningen, så vill man ha gamla glammgetingarna får man nog gå till band som Crazy Lixx, Crashdiet och Hardcore Superstar. Nutidens glammrockare. För min del så går glammrock ner bara det finns tillräckligt mycket syntar som döljer glammrocksoundet, eller som denna skiva som är mera heavymetal/rock. Finns någon enstaka låt som jag inte alls tycker om, öppningsspåret ?Mercy? till exempel är rena skiten, medan ?Take Me Up? är en one way ticket to heaven. Som helhet är skivan ganska svårsmält och jag känner redan nu efter inte alltför många genomlyssningar att den kommer räcka länge. Senaste gången jag hörde såhär välgenomförd, välspelad, välkomponerad musik var inom det progressiva fältet)

 

TNT ? The New Territory (Mina förväntningar var Taipei 101-höga, och jag ville att de skulle gå tillbaka till den guldålder där tre utomordentliga album släpptes på raken Knights Of The New Thunder, Tell No Tales och Intuition. Dag "D.D. Dynamite" Ingebrigtsen kunde ta de mest högsta tonerna jag hade hört när jag fick skivorna i min ägo. Och sångaren som tog över efter honom, Tony Harnell kunde lika utmärkt sjunga Ingebrigtsens låtar. Men så kommer en ny era, och gamle Shy-sångaren tar över. Hur låter det? De blir inga omänskligt höga skrik, utan de är mera en vanlig, slät hårdrocksskiva. Av de lilla jag lyssnat på början av skivan är jag inte alls nöjd. Wild Life är bäst hittills)

 

Steve Thorne ? Emotional Creatures Part Two (Har du också som mig gått och längtat efter skivor som låter tidiga Marillion? Nja, musiken och allt det instrumentala är jag böjd och hålla med att de låter Fish-perioden men man får det utan Fish sång. Som en måltid på Grand Hotell utan besticken. Som gratisinträde på krogen med tom plånbok. Nej, jag ska inte klaga så mycket mera utan kör skivan rakt igenom och önskar att Marillion ska återförenas med Fish igen. Eller börja köra Fishskivor, varför har jag inte lyssnat på hans soloalbum förut)

 

Sonic Syndicate (Ett sådant där band jag inte lyssnat på av en löjlig principsak ? det är emo. Och visst, det är emoigt och en av gruppmedlemmarna ser skrämmande ut som min brorsa, men de har ändå den melodiska dödstouchen som jag gillar hos sådana här hårda band. Då kan man kalla det metalcore bäst man vill. Jag säger dödsmetall ? med kanske några emoelement(roligt ord!). Sångaren får en eloge för att han lyckas growla med sådan kraft)

 

Slagsmålsklubben (Har hittat en låt som jag gillar. ?Sponsored By Destiny?. Den bästa låten jag hittar ska ha en sådan allvarlig och till råga på allt engelsk titel. Jag ville ha ?Smart drag Mr. Christer?(den meningen säger du för övrigt i en konversation med ironisk underton när någon gjort något riktigt uselt) eller ?Grovhuggen Kepsgubbe?, ?Spring För Livet Gottegris? eller varför inte ?I Hennes Majestäts Hemliga Hatt?.)

 

Samael ? Solar Soul (De fortsätter med sin industriella metal. För mig som fullkomligt älskar industriell rock/metal så är Samael ett av de få bra industriella band på världsscenen idag. Som jag känner till i varje fall. Visst de finns Nine Inch Nails, men sådan industriell rock vill jag inte ha. Jag vill ha Rammstein avynglingar. Behövs inte säga så mycket mer, den gamla vanliga devisen man får det man vill ha känns för flosklig.)

 

Paradise Lost ? Lost in Requiem (Hade helt glömt bort den, tills jag en dag hos Dr.Rock hörde en av deras wunderbara alster. Ja ni fattar, det är underbart. Vet inte riktigt hur det ska genrebenämnas. De finns goth, men inte så mycket goth att jag stör mig på det, utan precis sådan goth jag gillar, det finns tunga partier, de har kvar lite av sin doomiga underton. Sjunga ner sig i-musik. Måste även här kolla in fler av deras skivor, kanske bäst och göra det på en gång så jag inte kommer sakna dem igen)

 

Outworld ? S/t (Vet inte hur många gånger jag ska fortsätta bli överraskad över hur högt/ljust den manliga sångaren kan sjunga, och hur länge de kan hålla ut tonerna. Här är ännu en favoritsångare i mitt stall av killar som kan sjunga skyhögt. Carlos Gustavo Alves Zema, är namnet jag vill att ni ska lägga på minnet. Till tonerna av progressiv/speedmetal kör han sina enorma skrik. Lyssna på bonusspåret Polar och bli överkörd av musiken, alternativt känna för att ta en rejäl tugga av elementet.)

Megadeth ? United Abonimations (En av Megadeths enklare skivor. Eller visst, de blev lättlyssnade redan vid -94 så man kanske inte ska höja på ögonbrynen alltför mycket. Det är pop/rock med gitarrsolona på rätta ställena. Precis sådan rock som jag behöver och är fäst vid. Den forne Metallica-medlemmens röst är också precis så man vill ha den. Christina Scabbia hjälper till på A Tout le Monde (Set Me Free), vilken lär ha körts sönder vid det här laget. Man måste gilla senare Megadeth för att kunna och framförallt vilja ta den till sig)

 

Iron Savior ? Megatropolis (De får pluspoäng för att de har scifictema och en scifictionhistoria som de utvidgar varje album med. Bara de får mig att vilja köpa samtliga album för att följa med på den härliga historien. Jag älskar konceptalbum, Väldigt enkel skiva, och du kan låtarna utantill innan första lyssningen är klar)

 

Iced Earth ? Overture of the Wicked (Jag bokstavligt talat avskydde Tim Owens, speciellt när han kom in som ersättare för Rob Halford. Nej, de skulle ha väntat till Halford kom tillbaka Judas Priest efter sin semester. Men denna EP älskar jag ? jag som brukar älska när band släpper nytt. Primära spår är? ja alla fyra =) Att omslagsbilden är så himla vacker sänker såklart inte betyget, utan blir kronan på verket.)

 

Disneymusik (Tänk att all Disneymusik är AOR-musik. Eller nästan alla. Lite gospel i Herkules, lite mer operalikt i Skönheten & Odjuret och instrumenten skiftar förstås också. I Tarzan finns mannen med den gyllene strupen Phil Collins, men uppbackat av bongotrummor och det blir plötsligt AOR + progressiv brasilianisk musik. Det är inte bara Phil Collins som bidrar med sin röst, i Skönheten & Odjuret var där Celine Dion, Michael Bolotin körade i Herkules osv. Och Elton John såklart, blev överraskad över hur högt han sjunger på vissa Lejonkungen låtar.

 

När vi ändå är inne på Disney. Till min systematiska analys av Disneyfilmernas handling, kan man säga att det alltid är två världar som kolliderar?)


Realism

Realismen köper den alltid: utopin

Välbesökta hemsidor - av mig alltså

Tänkte vara en aning(bara en aning?!!) skrytbyxa och visa de siter som jag var dag är inne på.

 

http://www.beffes.se (Nyhetsportal inom de flesta hårdrocksgenrer)

http://swedenrock.com (Deras radio och nyheter)

http://www.swedenrockshop.com (Mestadels på kommande skivor så jag vet vad jag ska tanka hem)

http://drrock.se (Nya skivor och radiovoxnyheter)

http://www.rockklassiker.se (För deras måndagsrecensioner. Ibland finns det udda band där)

http://melodicrock.com (Har jag som förstasida, och har de mesta inom melodisk rock/AOR/progressiv rock)

http://artrock.se (Nyheter, mestadels progressiv musik och utmärkta konsertbilder)

http://www.cdon.com (Deras kommande skivor här också)

http://closeupmagazine.net (Nyheter)

http://www.radiovox.se (Hårdrocksradion, samt alla deras house/techno/eurothrash)

http://www.skivbutikenjakobsberg.se (Skivbutik i Jakobsberg (Duuuh!) som har hutlösa priser, men de har samtidigt den AOR/melodiska hårdrocken jag söker)

http://www.tradera.com (Svenska tradera har gått ihop med eBay nu så nu behöver man inte surfa omkring på eBays sajter)

http://www.ebay.com (Ni kan själva byta suffix på adressen så ni kommer till tyska, svenska(tradera), polska, tadzjikistanska)

http://www.dn.se (För seriösa nyheter)

http://aftonbladet.se (För oseriösa nyheter)

http://onelook.com (en portal till flera ordlistor, med bland annat en dataordbok, psykologiordbok eller kemiordbok. Kanske måste du älska ord?)

http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page (Den engelska är den bästa, kanske inte så överraskande?)

http://youtube.com (Bra för det mesta. Speciellt om man får samvetskval när man piratandes tankat för mycket musik, så söker man efter musiken här eller om man inte kan hitta musiken på torrentsidorna)

http://sr.se/P3 (Tänker inte höja dem över skyarna, de vet redan hur bra de är)

http://sr.se/cgi-bin/p4/programsidor/index.asp?ProgramID=1241 (Ett av publicservicealternativens bästa hårdrocksradioprogram)

http://sr.se/p1 (Säger som killen som älskade dem i Metro(eller var det Stockholm City, eller .SE?) att jag skulle lätt betala över de 1000 kronorna i årsavgift ? minus alla deras repriser och att de inte kan sända på natten)

http://www.metal-archives.com (Den bästa samlingen av riktigt, riktigt hård musik)

http://heavyharmonies.com (För AOR och melodisk rock mest, men de har inte allt vilket är lite tråkigt)

http://www.allmusic.com (Fungerar inte metal-archives eller http://heavyharmonies.com går man in på denna sida som har de mesta)

http://metalcovenant.com (Deras mp3-avdelning är fin, annars är konsertrecensionerna fina)

http://www.progart.com (Den progressiva musikens omslagskonstnärer)

http://www.metalblastphoto.com (Brukar ha de mesta vad gäller konsertbilder)

http://sr.se/cgi-bin/p3/programsidor/index.asp?ProgramID=2333 (P3:s enda och riktiga rock program. Vill du ha riktigt udda och annan musik som aldrig spelas på någon annan melodisk/mainstream/enkel radioprogram)

http://svt.se/ (Tittar man på SVT:s trevliga program)

http://www.tv4.se (Bra att man kan se program)

http://tv3.se (Här kan du också se gamla program)

http://kanal5.se (Skitsida, där du inte kan lyssna på några program utan att lägga ut pengar. Kan det vara för att vi redan betalar SVT:s avgift? Nej, för TV3 går det att kolla på webbtv på. Drit)

http://www.fz.se (Den enda data/tv-spelsidan du behöver)

http://www.komplett.se/k/k.aspx (Datakomponenternas himmelrike)

http://www.datorbutiken.com/ (Det som inte finns på komplett)

http://imdb.com/ (Behöver du någon annan filmsida? Brukar också vara inne på wikipedias filmsidor, musiksidor m.m. för lite komplement till de andra renodlade film/musik/spel-sidorna)

Hmm, tror jag fick med de mesta va?


Bevingade ord

Revanschen är som ett gift

Inte för en sekund skulle morbror Ben vilja att vi gick omkring med revansch i våra hjärtan

Om du vill ha förlåtelse så ska du skaffa dig en religion

Jag vill inte ha förlåtelse. Jag vill bara att du ska förstå.

Jag har också gjort hemska saker. Jag förlåter dig


Vill ni ha svaret på livets alla gåtor? Se Lejonkungen.

Körinternatet

Tänkte visa lite filmklipp från körinternatet som gick av stapeln i samma vecka som MSG/Paul Di'Anno/Quireboys-konserten var. Därför kunde jag inte vara med på första dagen. Vilket var lite tråkigt då det var då alla fick lite väl mycket alkohol i kroppen och det släpper fram vissa sidor hos folk de inte visar utan glaset i hand.

http://youtube.com/watch?v=CMnv7JCt6cY (Otto Lindblads klassiker "Ångbåtssången" men körens tenorer och baser)

http://www.youtube.com/watch?v=aB8eIIBg3UI (Disneyklassikern "Hela min värld" med en av de bästa tenorerna i gruppen - exklusive mig såklart :P)

En vanesak

Jag tänker inte komma här och säga att jag inte tycker det känns lite konstigt med mäktiga kvinnor, vilket inte är konstigt då vi är vana vid att ha män vid höga positioner i samhället och män har alltid fått de platserna på andra villkor än kvinnorna. Men jag tror att det bara är en vanesak, och jag tror att det behövas lite kvinnliga folk så att vi kan börja vänja oss. Tyvärr så kom inte Ségolène Royal till den högsta positionen i Frankrike, och synd är också det för vi vet alla hur stor makt just Frankrike som land politiskt sett har. Man får fortsätta hålla på Hillary, men det är frågan om hon har så många starka frågor att gå till val med... och medierna spår om Barack Obama. Exciting

Hej

Hej, mitt namn är Christian Johnsson och jag är fortfarande mycket irriterad över att man aldrig fick veta vad det var med just gynekologer och en viss sorts fotriktiga sandaler...

Varumärkt för livet

Ibland kommer SVT med riktigt, riktigt bra dokumentärer som slukar en och för en bort från tid och rum ett tag. Se denna Dokument Inifrån dokumentär på webben, eller hinn med att se reprisen som lär gå på kvällen/natten den kommande veckan.

 

När jag ser dokumentären så försökte jag avskärma mig och slå bort det som sägs eftersom jag blir kallsvettig bara jag tänker på att gå i klädaffärer, men jag måste förstås gå till mig själv och titta på det jag lägger ut pengar på. Skivor, böcker, filmer, spel. Speciellt skivor vet jag hur det är i kompiskretsen att jag tvingade mig själv att lyssna på sådan döds och blackmetall som kompisarna just fick upp öronen för någon gång där i början av 2000. Precis som med kläder så tipsar man varandra om ny musik, och försöker påverka varandra omedvetet och medvetet. Vissa band ska man lyssna på och andra blir man nästintill utfryst ur gruppen för att man lyssnar på. Samma sak med de flesta intressen som formar vilka vi är.

 

De hade med ett nytt område som fortfarande ligger i sin linda men är på uppgång: Neuromarketing där man genom fMRI och studerar hjärnans påverkan av stimuli av olika slag, vilka ska ge reklamföretagen ett extra övertag när de nu ska kunna ta sig in direkt i våra hjärnor. Men jag är fortfarande lite skeptisk till att de skulle vara gå så enkelt då hela hjärnan är så komplext ihopkopplat att det inte går att se precis vart i hjärnan som språkkunskaperna finns, utan de är flera hjärndelar som samverkar. Fast visst lär de fungera?

 

Och så tänkte jag också på det Seppo sa på fredagens första B-uppsatsseminarium, att vi lämnar elektroniska fotspår efter oss och att Coop-butiken du handlar på kan i sina databaser se om du är rökare, är susceptible för sockerprodukter, har ett husdjur, är vegetarian, laktosintolerant osv. och på så sätt bara skickar reklam till dig när det är extrapris på just ditt hundfoder eller om du älskar att köpa data/tv-spel så skickar de bara spelnyheter från Webbhallen eller Spelbutiken. De ger reklamen och företagen ännu mera makt över våra liv, och med Internets genomslaghet så är det vi ser nu bara en liten början? kanske inte ens en ouvertyr?