Var i livet...

Det viktiga är inte i vilken plats man befinner sig på det är vilket sinnesstånd man är i som är det viktigaste

Tid igen... denna definition gillar ja ;P

Partikelrörelse.
Tid är ett mått på mängen rörelse. Vid 0K står partiklarna stilla, således också ?tiden?. Ju närmare ljusets hastighet i vacuum man kommer går ochså tiden långsammare för den som färdas i förhållande till dem som står still, vilket leder till att man upplever att tiden gått fortare, när man bromsar in igen.

Tiden är i sig enbart relevant att mäta för oss människor, eftersom vi är medvetna om att det kommer ett sedan.

Så tiden som vi ser den är högst konstruerad och relativ. Upplevelsen av hur tiden rör sig är dessutom subjektiv och upplevs inte på samma sätt av en treåring som av en trettioåring.

Inte heller två lika gamla personer med i princip samma referens i livet, upplever tiden på samma sätt.

Spyr ut mitt hat över TNC:s

Transnationella företag (TNC) avskyr jag, i vilken branch som helst. Svårt att undgå dock...


Kommatecknenas tid är förbi

Och folk säger att vi inte använder kommatecknen längre och vet ni vad folk bygger de på?
De har frågat reklammakare!  Men om man gör reklam då är det klart att kommatecken anses som flugskitar de förstör jö en reklamplansch.  Vad man skulle frågat istället vore författare. De lär precis som ja överanvända kommatecken. Fanns en period då ja använde för mycket kommatecken... men det är ett annat kapitel

Visste Sartre om de

Visste Sartre om att han spädde på år, dagar, timmar och minuter av irritation för blondoner och deras blondinskämt när han skrev om Estelles karaktär?

Sartre

Hela tiden är man beroende av andras värderingar, andras utsagor och normer. Vi dömer oss själva hela tiden utifrån andras värderingar eller dömer andra och lär oss att döma.

Francaise

Ahh, visst kan man inte annat än älska fransmän, i detta fall den grymme Raymond Queneau - kolla i övrigt in Guillaume Appollinaire, som är ekvilibristisk?

Un jour de canicule sur un véhicule où je circule, gesticule un funambule au bulbe minuscule, à la mandibule en virgule et au capitule ridicule. Un somnambule l?accule et l?annule, l?autre articule : ?crapule?, mais dissimule ses scrupules, recule, capitule et va poser ailleurs son cul.

Une hule aprule, devant la gule Saint-Lazule je l?aperçule qui discule à propos de boutules, de boutules de pardessule.


Gamla tvspelsbutiker

Vad har hänt med de gamla goda tv/datorspelsbutikerna som fanns under 90-talet då man själv var en liten pojkskrutt? Dagens Tradition och det som sedan blev Traditions eftergångare Game är så mycket tråkigare, och personalen är också så mycket tråkigare. Spelen kanske är bättre idag men är återförsäljarna det? Ja tycker inte det asså...

Artistoteles säger

"Hur kommer det sig - eftersom det finns fenomen som upprepas i cirkelform, liksom molnet bär med sig regn som avdunstar och åter blir till moln - att vi, djur, människor inte kan bli samma igen?

Omdöpning

Bara för att man byter namn på en sak så blir allt så mycket bättre, eller? Ni som gav Bolognaprocessen namn, blev allt så mycket bättre? Eller att byta ut ackusativ till direkt objekt och kalla det gamla kända dativ som indirekt objekt?