Den ANDRA sidan av klimatfrågan
Det är dags att ta tag i klimatförändringsfrågan som blivit så oproportionerligt uppblåst – allt såklart i enlighet med det som medier gör allra bäst – och er vägledare ska belysa en sida i som inte riktigt fått sin erfordrade plats i medias övervakning.
1) Det finns inga som helst bevis på att förändringarna ska vara antropogena(i Chrisitian-termer att människans hand ska ha något med det hela att göra).
2) Tidningarnas charmfulla tabeller som de vill använda för att bestryka sina argument är en jämförelse mellan dagens temperaturklimat och ett från 1800-talet. Under en tid då vi hade en liten istid här, vilket gör att vi självklart får så höga utslag. En vettig människa skulle se på klimatskillnaden under en större tidsrymd och då kommer man att upptäcka att medeltempen har haft formen av en bergochdalbana genom i stort sett hela jordens utveckling. Skulle en brachiosaurus ha levt idag skulle den bland annat ha klagat på att vår temperatur är så mycket längre(eller så skulle den ha tagit en bit av ett trafikljus och undrat vad allt det där tutandet kom ifrån?)
3) Koldioxidhalterna är inte så skyhöga som de påstås. Den graden av koldioxid som är gynnsamt för livet och jorden är runt 4 gånger högre än den nuvarande. Vi mäter idag upp så låga halter att det som vi egentligen ska se fram emot är att jorden mer eller mindre kommer likna en gigantisk snöboll. Vilket för övrigt är fallet om man ser till statistiken.
4) Att vi idag har så mildra vintrar är mycket svårt att ge ett träffande svar på. Klimatet är ett ytterst intrikat och komplicerat system, och det är så många faktorer som sitter bakom styrspakarna att det är svårt att hitta i varje fall ett så enkelt svar som medierna så gärna vill ge. Det ska sägas att de flesta geovetare (geovetenskap är ett paraplybegrepp för studier av jordklotet, dess historia, fysiska förhållanden samt de processer som är verksamma i och på dess yta) är väldigt överens om att den antropogena påverkningsfaktorn är ytterst liten. Så liten att skulle man ställa upp diagram på alla de faktorer som påverkar jordklotet så skulle den mänskliga vara väldigt liten.
5) Det är för mycket snack om förändringens negativa effekter. Det skulle till och med kunna bli så att förändringarna blir positiva.
6) En sista påpekning är när man läser om/hör om/tittar på alla katastrofer så kan man bland annat passa på att se efter vilka hus det är som blir förstörda. Har ni tänkt på det gott folk att det alltid är nya hus. En anledning till det är den otroligt snabba kurvan för befolkningsökningen som gör att folk måste bosätta sig på mer riskfyllda platser såsom flodbankar/vulkansluttningar/underminerade områden – eller helt enkelt för att de mestadels har ett tomrum mellan det vänstra och det högra örat.
Det här låter ju faktiskt rimligt. Det mesta av det i alla fall. Den sjätte och sista punkten är dock något jag inte kan hålla med om.
Att de som bosätter sig vid flodbankar/vulkansluttningar/underminerade områden har ett tomrum mellan öronen är felaktigt enligt mig. Faktum är att dom flesta städer, även moderna och stora sådana har byggts upp vid sådana områden. Större delen av Nederländerna ligger under havsytan. Det finns en anledning till sådant och det är ju för att marken är bördigare på vulkansluttningar på grund av alla mineraler i jorden. I Egypten vet jag att dom med avsikt vill att Nilen ska svämma över för att skölja all åkermark med sörja för att bättra på skörden. Kommunikationerna är också bättre vid floder eftersom båt är ett mycket billigt färdmedel.
Det finns en anledning för det mesta sirru ;)
Filosofiskt flum. Ja. Inte nån punkt jag instämmer med. Men den som lever får se.
Hmm, jag vill se källor på det du talar om. Det är ju fantastiskt att det skulle vara som du påstår, helt otroligt bra.
Men ska vi chansa? Vi har bara en jord, den ska räcka länge till, inte göras slut på 150år av egoism!
Jorden är inte överbefolkad, den är bara lite tom på tankar mellan vissas öron, det högra och det vänstra....