We wish you a reggae Christmas!

Ja, ja säger då det. P3 måste ha lika bred smak som Per Harrysson är bred efter ett julbord. Såhär när julen är annalkande så drar de sig inte för att spela Yellowmans ”We wish you a reggae” Christmas. Kan man höra den dängan på någon annan radiokanal?

Kvällen har ägnats till fullo åt min teaterapa till bror och hans lilla julevangelium såhär den 20:e december. Pjäsen börjar med att öronskärande sirener hörs och när man sedan ser Tomteligan(vilka ger Tomten & co dåligt rykte) förstår man att det inte var glassbilen som nyss körde förbi. Ligan består av ett stycke matgirig och kaloribugande tomte, en infantil en som språkmässigt inte gått förbi 6-årsåldern, en tomtefar som aldrig kan få nog att smällar av alla de sorter, och så bror min, Jesús [Zschesuzz] som gör allt pjäsen igenom att få sin horisontella kind of njutning. Skurkarna behöver kvickt ett ställe att gömma bytet till dess att farbror blå lugnat ner sig, och efter de flesta alternativen har uteslutits så finner de ett kloster. Pö-k-bo-kl-ost-ret, som den kvasianalfabetiske högsta hönset läser. Är de ett nunnekloster så är de lika med förlorade, men kanske kan de ha turen på deras sida och klostret de står framför kan vara fyllt med munkar. Det visar sig att turen inte alls är på deras sida och när abbedissan öppnar dörren, med hela abstinensstinna nunnekåren(som bland annat består av två bortirrade – både i skallen och orienteringsmässigt – blondiner som tror sig hamnat på ett rekreeringshem, två mörka nunnor, en lakonisk nunna som manifesterar sina repliker i form av skyltar i skön ”The Vicar of Dibley”-anda och en som fått för sig att tala alldeles för högt upp i näsan) bakom sig, och ser till sin fasa att det är personer av det där farliga, orena, andra könet som ber om en plats att stanna till morgonen.

Ridån är satt och plötsligt så börjar saker pyra i det en gång så mansfria nunneklostret. Under resans gång så skämtas det frisk med överdrivet kaloriintag, sex, spanjorer, blondiner, Jesus(speciellt då blondinerna fått massage av min heshalsade och överdrivet spansktalande bror och de sitter och förundras över att all massage nuförtiden görs i naket tillstånd, och de såklart blir helt förvirrade då flera andra nunnor också säger sig ha fått besök av Chezuss), munkar och nunnor, kyskhetslöften, abbedissor och deras latenta bondangeläggning, syndernas förlåtelse, julen i allmänt, munkar(både de man stoppar i munnen och de som man vill stoppa upp så fort man hör dem nämna kyskhetslöften) och Sankt Nikolausordern(som tomteligan förtvivlat försöker övertyga nunnorna att de egentligen är!).

Ho, ho, ho och hela evenemanget fick man sig serverat gratis också. Det är alltför snällt. Om ni är intresserade kan alla snälla få ett smakprov av DVD:n som kommer att komma ut efter jul :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback