Unholy Alliance II

Hur märker man på en Christian att en konsert är i ankommande? Vet inte riktigt hur jag ska förklara känslan. Det är en blandning av nervöshet, som man kände inför alla klassfester på mellan och högstadiet eller som jag kände inför studentfesten, som man känner när man gör sig beredd på att gå på date. Ni vet rysningar i hela kroppen som var ni kallsvettig, och att blåsan verkar kunna rymma så mycket mer än 800 ml just idag. Och den där andra känslan av att man trots att man är nervös så vill man gå ändå, för man vet hur mycket man kommer att ångra sig ifall man inte show up. Det nervösa är inte negativt, utan högst positivt.

Så känner jag nu och för att bli av med den här känslan tänker jag åka dit extra tidigt bara för att kolla stämningen vid den tidpunkten och sedan följa hur allt successivt byggs upp när fler och fler folk dras dit. Plötsligt så hör du högljudda försäljare som är de som är rädda inför tanken att leva resten av sina liv tillsammans med ett tinnitusbrus enda räddning. Även andra försäljare som säljer biljetten, dock så gnager frågan på varje person som spontant såhär tjugominuter innan konserten köpa en biljett, att biljetten kanske är förfalskad. I området kring Globen och Hovet så kommer huvudaktens musik att spela sönder alla redan sönderspelade hitar, låtar som diehard fansen aldrig verkar tröttna på och som jag som har fått en liten fobi när det gäller det här med att vara försiktig att lyssna på låtar så att du inte tröttnar på dem, aldrig skulle klara av.
Så när Globenområdet har ackumulerat en sådan stor fyrsiffrig siffermängd som den bara får ett par gånger under året så öppnas dörrarna till Hovet, där ännu mer musik spelas för att höja förväntningarna ytterligare. Alla som har sittplatser sätter sig ned (Älskad vare den som sätter sig – tittade på Sånger Från Andra Våningen idag :P) och de som har ståplatser springer ner framför scenen och sätter sig och väntar… och väntar… och väntar…

5 band idag: Thine Eyes Bleed, Lamb of God, In Flames, Children of Bodom, och huvudakten Slayer. Ganska bra pris… 250:- tror jag biljetten gick på. 250 för 5 band. 50 spänn per band med enkel huvudräkning. Det är det värt!

Påtala om ingenting: Passar det inte fransmän utmärkt med att säga ”öööh”, ”äääh”, ”eeeeh” och alla andra läten vi gör när vi ska säga något, inte riktigt hittar orden och istället för att inte den pinsamma tystnaden ska lägga sig mellan två personer, drar till med ett läte? De har ju läten redan klart i språket så när de inte vet vad de ska säga eller är osäker så passar det in i språkets tongång och klang.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback